DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Tesla, Almanya’da 25 bin euro’ya  elektrikli otomobil satacak

Tesla, Almanya’da 25 bin euro’ya  elektrikli otomobil satacak

ABONE OL
22 Kasım 2023 15:48
Tesla, Almanya’da 25 bin euro’ya  elektrikli otomobil satacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli araçları daha geniş bir kitleye ulaştırmayı amaçlayan Tesla’nın uzun zamandır bu plan üzerinde çalıştığı belirtildi. Almanya’daki fabrikasında Avrupa’nın en çok satan elektrikli aracı Model Y’yi Tesla hakkındaki bu haber üzerine şirketin hisseleri ABD’de borsa açılmadan önceki işlemlerde yüzde 3 yükseldi. Haber Çinli elektrikli otomotiv şirketlerinin ise hisselerde düşüş yarattı.

Otomotiv araştırma şirketi JATO Dynamics’e göre, Avrupa’da 2023’ün ilk yarısında elektrikli araçların ortalama perakende satış fiyatı 65 bin euro’nun üstündeydi. Çin’de ise ortalama fiyat 31 bin euro’nun biraz üstündeydi. Musk uygun fiyatlı bir elektrikli araç üretme planını geçen yıl teknolojik imkansızlıklar yüzünden rafa kaldırmıştı. Ancak bir kaç ay önce Tesla’nın elektrikli aracın alt gövdesinin tamamının tek parça hâlinde olmasını sağlayacak bir teknolojiye ulaştığı haberi geldi. Uygun fiyatlı Tesla üretiminin ne zaman başlayacağı konusunda bir açıklama yapılmadı ama 2030’a kadar şirketin 20 milyon araç teslimatı yapma hedefi elektrikli araçları daha geniş bir kitleye ulaştırabilmesi açısından önem taşıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.