DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Çinli elektrikli otomobil markası Skywell, Türkiye’de araç üretecek

Çinli elektrikli otomobil markası Skywell, Türkiye’de araç üretecek

ABONE OL
10 Aralık 2023 18:10
Çinli elektrikli otomobil markası Skywell, Türkiye’de araç üretecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çinli elektrikli otomobil markası Skywell’in Türkiye’de fabrika kuracağı açıklandı. Gelecekte ülkemizde satılan Skywell otomobiller yerli üretim olacak.

 

Elektrikli otomobillere olan ilginin oldukça arttığı son yıllarda rekabet iyice kızıştı. Özellikle Avrupa’da satışların artması, Çinli üreticilerin de dikkatini çekiyor.

Bu şirketlerden birisi de geçen yılın başında Avrupa pazarına giriş yapan Skywell. Çinli marka, Avrupa’nın ardından birkaç ay önce resmi olarak Türkiye pazarında boy göstermeye başlamıştı.

Skywell ülkemizde otomobil üretecek

Bloomberg HT yayınına katılarak Türkiye yatırım planını açıklayan Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, Skywell’in Türkiye’de fabrika kuracağını, araç ve batarya üretimi yapacağını söyledi.

Yapılan açıklamaya göre, markanın ülkemize olan yatırımı 1.6 milyar doları bulacak.

Skywell, Türkiye’de otomobil üretimine başlarsa Türkiye’nin ikinci elektrikli otomobil fabrikası hizmet vermeye başlamış olacak. Ayrıca ülkemizde üretilen otomobiller, Avrupa’ya ihraç edilecek.

Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş’ın açıklamasına göre süreç, henüz görüşme aşamasında.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşmelerin devam ettiğini aktaran Ulubaş, başvuru sürecinin 3 ay içinde tamamlanabileceğini söyledi.

Kurulacak fabrika, Skywell araçlara ek olarak diğer elektrikli otomobiller için de batarya üretecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.